Valikko Sulje

PerformanceSirkuksen Lapinlahden Lähteen kirjoitustyöpajaryhmä

Kirjoitustyöpajan tavoite on aktivoida kirjoittamisesta kiinnostuneita harrastamaan kirjoittamista ja harjoittamaan samalla muistia, kognitiivisia taitoja, aktivoida muistoja ja muistamista.

Kirjoittamisen aihepiiri on laaja; yhteiskunnallisesta problematiikasta naisen asemaan, yksilön asemasta muuttuvassa sosiaalis-kulttuurisessa viitekehyksestä, yhteiskunnan näkymättömien näkyväksi tekemiseen.

Työpajoissa sukelletaan omaan elettyyn elämään, reflektoiden elämänpolun ilojen, surujen kirjoa, myötäelävästi ja syvämerkityksellisesti. Keskiössä on ihminen, joka rakastaa, vihaa, pettyy, ymmärtää, suvaitsee ja tuntee empatiaa. Tuntee inhimillisesti ja syvästi.

Kirjoitustyöpajalaisia rohkaistaan arjen taiteen tutkimiseen; omien kokemusten, tunteiden ja huomioiden reflektointiin. Kirjoitustyöpajat integroituvat tulevaisuudessa esityskonseptiin, joka rakentaa ja tuo ikääntyneille yhteisöllisyyttä, osallisuutta, osallistavuutta, draaman ja tarinateatterin elementtejä yhdistelevän matalan kynnyksen toimintaa sekä rohkaisee ja kannustaa ikääntyneitä rentoon ja turvallisessa ympäristössä toteutettuun itseilmaisuun.

Kirjoitustyöpajoja on järjestetty yhteistyössä Lapinlahden Lähteen kirjoitustyöpajaryhmän kanssa maanantaisin (joka toinen viikko) klo 14:30-16:30 2.9.2024 lähtien.

 

Ote tekstistä Hotelli

”Elämä muuttaa, myös hotellia. Tämä kiivaan kadun varrella elämää sykkivä hotelli on

sellainen, jota et voi olla huomaamatta. Se haastaa sinut katsomaan ja tekemään. Täällä

palvellaan Työtä.

Se takaa hotellin asukkaille monenlaisia palkkioita. Uudet kokemukset ovat erityisen

suosittuja. Aistien kautta tuleva yltäkylläisyys on myös ollut asiakkaidemme suosiossa.

Niin kauan, kun et tee harmia itsellesi ja muille voit aivan rauhassa nauttia siitä mitä

yllätyksellisyys, haastavuus, venyminen ja yhteisö tuovat mukanaan.

Työ on haastava asiakas, se ei tyydy vain perustarpeiden tyydyttämiseen vaan se vaatii myös

huvituksia. Usein on tarjolla makuaistien venyttelyä, omien rajojen hakemista ja arjen

luksusta.”

Sari P. 02/2023