Valikko Sulje

PERFORMANCESIRKUS

Pantomim, fysisk teater och komedi

PerformanceSirkusförening är en profesionell multiartistisk teatergrupp som kombinerar fysisk teater, pantomim och cirkus på ett unikt och överraskande sätt. Föreställningarnas målgrupp är både barn och vuxna. Föreställningar skapar en positiv erfarenhet och påminner att att njuta av de små tingen i livet.

Gruppen är ett normbrytande föregångskompani i Finland. PerformanceSirkus huvudsakliga mål är att skapa föreställningar som är visuellt lockande, men som även provocerar fram diskussion och har en påverkan i människors liv. Projektena är till viss mån pedagogiskt lagda och kan därför anses ha en större effekt i närsamhället.

Artisterna vill spränga barriärerna mellan dem och publiken genom att på ett lekfullt sätt. PerformanceSirkus använder i sina förställningar olika spännande och innovativa metoder från modern teater och implementerar imaginära dramaturgiska lösningar.

KORT HISTORIA OM PERFORMANCESIRKUS

PerformanceSirkusförening grundades 1996 av skådespelar-direktören, magister i scenkonst, Vesa-Petteri Asikainen. Sedan starten har PerformanceSirkus skapar en grundläggande norm för att kombinera cirkus och teaterkonst i Finland. PerformanceSirkus har underhålligt publik av alla åldrar med sina mångsidiga karaktärer. PerformanceSirkus utnyttjar kontinuerligt andra platser än den egna scenen, såsom rock och teaterfestivaler, barnevenemang, restauranger, mässor, privata fester, daghem, kollektivtrafiken, gatan, radio och tv.

Kontaktuppgifter:

PerformanceSirkus
Tallberginkatu 1 A 4.våning,
00180 Helsinki
Finland

Postadress:
PerformanceSirkus
Tallberginkatu 1 C 167,
00180 Helsinki
Finland

Telefon:
+358 50 3033643