Valikko Sulje

TAIDEKASVATUS

Vahvassa osassa PerformanceSirkuksen toimintaa esitysten lisäksi on sosiaalis-yhteiskunnallinen työ sekä taidekasvatustyö. Ammattiteatteriryhmä on esiintynyt ja pitänyt työpajoja erityisnuorille, ikääntyneille, kehitysvammaisille, vastaanottokeskusten asukkaille sekä muille erityisryhmille.

”Sirkustyöpajassa ammattitaitoiset ja osaavat opettajat ottivat epäilevän oppilasjoukkomme vastaan rennosti ja lämpimästi. He saivat jokaisen oppilaan kokeilemaan jotain uutta ja mikä parasta – onnistumaan jopa mahdottomalta tuntuvissa tehtävissä. Ne oppilaat, jotka eivät ole saaneet juurikaan kehuja peruskouluvuosinaan, pääsivätkin loistamaan aktiivisuudellaan ja kehollisuudellaan.

Samalla minä opettajan ominaisuudessa sain keskittyä motivoimaan, kannustamaan ja kehumaan oppilaitani, kokeillen myös itse ja toisinaan epäonnistuen sirkustyöpajan tehtävissä. Oppilaani näkivät aikuisenkin keskeneräisyyden ja uusia tapoja suhtautua pettymyksiin ja epäonnistumisiin. Samalla heille tähdentyi se tosi seikka, että monet asiat vaativat sujuakseen harjoitusta ja toistoja. Jokainen heistä, oli tämän työpajan jälkeen kypsempi, vahvempi ja itsevarmempi.”