Valikko Sulje

Rita Góbi Dance Companyn ja PerformanceSirkuksen yhteistyöesitys monodraama- 2 neliömetriä 14.9. klo 19

Tervetuloa katsomaan Góbi Rita Dance Companyn ja PerformanceSirkuksen yhteistyöesitystä 2 neliömetriä. Sanaton monodraama ikääntymisestä. 14.9.2024 klo 19 PerformanceSirkuksen toimitilaan Kaapelitehtaalla.

Yksinäisyys vaikuttaa monien ikääntyneiden arkeen. Mitä voimme tehdä, jos voimme käydä vuoropuhelua vain itsemme kanssa? Tanssija-koreografi ja nukketeatterin ohjaaja työskentelevät tässä teoksessa yhdessä ikääntyneen muistojen ja muistamisen parissa.

Esitys perustuu liikkeeseen ilman tekstiä, eleisiin sekä nukketeatterin elementteihin. Rita Gobin ja Tamás Somogyin tavoitteena on tarkastella vanhenemista, yksinäisyyttä ja muistojen kohtaamisen kysymyksiä huumorin ja inhimillisyyden kautta. Esityksen tavoite on  saada yleisö pohtimaan sitä elämänvaihetta, joka tulee meidän jokaisen kohdalle.

Kun näemme ikääntyneen, voimmeko kuvitella, mitä hän on kokenut? Millainen hän oli nuorena? Mitä tavoitteita ja mahdollisuuksia hänellä oli, millaista elämää hän eli? Voiko vanhempi minä yhdistyä nuoreen minään, vai viekö kehon vanheneminen sielun ja hengen mukanaan? Esityksen teemoina ovat ikääntyminen, yksinäisyys ja muisti.

Arvostelut:

”Góbi on fantastinen esiintyjä, joka voi saada katsojan uskomaan mitä tahansa haluamaansa. Hän hurmasi minut heti vanhan naisen asussaan, pyöritellen pientä nenäliinaa, välillä hämmentyneenä, välillä unelmoivana, välillä onnesta humaltuneena. Vain hänen nuorekkaasti säihkyvät ja ilkikuriset silmänsä paljastivat hänet.” – Králl Csaba, Élet és Irodalom

”Lauantai alkaa unkarilaisen tanssija-esiintyjän Rita Gobin esityksellä ’Kaksi neliömetriä’ (2m²). Näytelmä syventyy ikääntyneiden yksinäisyyden ja eristäytyneisyyden teemaan. Pienessä tilassa, jonka määrittää rimoista koostuva kehys, avautuu sarja koskettavia, koomisia ja odottamattomia tilanteita. Nuorta pienikokoista tanssijaa on lähes mahdoton tunnistaa, sillä hänen kasvonsa peittää lähes kokonaan naamio, jota täydentävät silmälasit ja harmaa peruukki. Hän ilmaisee itseään sanattomasti, pääasiassa sulavilla käsiliikkeillä. Minikokoisella näyttämöllä on pyörillä varustettu tuoli ja pieni pöytä, mutta myös joukko kekseliäitä laitteita, kuten pohjaton lasi tai nopeasti kasvava kukka. Ikääntynyt kamppailee matkapuhelimensa, unohtelun, esiliinan taskujen jatkuvan etsiskelyn kanssa ja palaa silloin tällöin nuoruuden aikaiseen tanssiuraansa. ”Kaksi neliömetriä” on koskettava ja samalla mielikuvituksellinen ja viihdyttävä sooloteos.” – Michaela Svobodová, Podhoubi

 Liput: 10 €; eläkeläiset 5€ 

Esityksessä on vain muutama katsomopaikka vapaana. Varaa lippusi nyt!

Esityspaikka: Kaapelitehdas, A-rappu, 4. krs, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki Tall

Lippuvaraukset/ lisätiedot: 050 3033643 tai performancesirkus.markkinointi@gmail.com

Tapahtuma Facebookissa: 
https://www.facebook.com/events/1459637914736841