Valikko Sulje

Rita Góbin sanaton lastenteatteriesitys Hacukaland Unkarin kulttuurikeskuksessa 3.6.2024 klo 9.00 ja 10.30 sekä tanssityöpajat 3.6.- 4.6.2024 klo 18.00 – 20.00 Kaapelitehtaalla

Rita Góbi valmistui Unkarin tanssiakatemiasta tanssijaksi, koreografiksi ja tanssinopettajaksi. Hänen ainutlaatuiset koreografiansa rakentuvat toistuvista miniatyyriliikkeistä ja groteskeista elementeistä. Hän rakastaa kehon fyysisyyttä ja sen äärimmäisyyksiä.

RITA GOBIN TANSSITYÖPAJAT

Tule ja löydä omat liikkeesi!

Rita Góbi on jo pitänyt monia työpajoja ja mestarikursseja ei pelkästään Unkarissa, vaan myös ulkomailla, kuten Puolassa, Venäjällä, Portugalissa, Tšekin tasavallassa, Serbiassa, Alankomaissa, Japanissa, Romaniassa ja Kreikassa. Häntä kutsutaan myös säännöllisesti pitämään tanssitunteja lapsille ja nuorille. Góbin koulutuksen avulla ja sisäisen keskittymisesi avulla voit saavuttaa uuden tason toteuttaa vapaata tanssia.

Energian uudelleenlataus on taattu hänen tunneillaan, koska Góbi on todellinen energiapommi, joka ilolla jakaa energiavirran ja opastaa sinua löytämään, käyttämään tietoisesti ja kehittämään omaa kehoamme ja sieluamme. Kehomme ei valehtele, se viestii välittömästi ja näyttää mielentilamme. 

Työpajan alussa laitamme syrjään arkipäivän säännöt ja kehykset, ajatuksemme, ja ilman tätä painolastia alamme kiinnittää huomiota itseemme, vapauttaaksemme luovat energiamme. Konditionointisekvenssit johdattavat meidät lopulta sisäiseen tarkkailuun, parimuotoiseen ja sitten ryhmäyhteyksiin, vastavuoroiseen tarkkailuun ja yhteistyöhön. Jokainen harjoitus päättyy koreografiseen Góbi-tanssiin iloisessa ja avoimessa ilmapiirissä. 

Tuntien aikana koemme, hyväksymme, otamme vastuun ja seisomme omien valintojemme puolellamme liikkeen kautta. Góbi on läsnä johtavana äänenä auttaen meitä löytämään omat liikkeemme. Myös aloittelijat, keskitason tanssijat ja ammattilaiset ovat tervetulleita! 

Hacukalandin esitykset Unkarin kulttuuri-instituutissa ma 3.6.klo 10.00 ja ti 4.6.klo 10.00 Kaapelitehtaan A-rapun PerformanceSirkuksen studiossa. 

Työpajat ma 3.6. ja 4.6.klo 18-20 PerformanceSirkuksen Valkoisessa salissa.

Työpajojen hinta: 20€/työpaja.

Rita Góbin saamat palkinnot:
2024 
Gyula Harangozó -palkinto
2023
Parhaan musiikin hyödyntämisen tunnustus myönnetään tuotannolle ”Don’t Fuss” Unkarin Gobi Dance -yritykseltä. Tämä tunnustus on kunnianosoitus heidän mestarilliselle liikkeen ja musiikin fuusiolleen, joka on kuin sinfonia, jossa on vastakkaisuuden ja harmonian elementtejä, tuloksena kiehtova ja ainutlaatuisen viehättävä esitys. – 2023. Nisville Jazz Festival, Serbia
2021
DANCE XXIII. International Contemporary Festival (Veszprém) – Paras sooloesitys -palkinto – Rita Góbi: Volitant;
Marina Olenyina -palkinto Vojvodinan tanssitaiteilijoiden yhdistykseltä koreografi Rita Góbille, 2020 Novi Sad, Serbia
2018
Lábán Rudolf -palkinto, Budapest – Volitant sai palkinnon parhaasta nykytanssiesityksestä kaudella 2017. Tuotanto sai myös palkinnon menestyneimmästä esityksestä kokonaisuutena 45. Infant Festival -tapahtumassa Novi Sadissa, Serbiassa.
2017
Aerowaves Twenty18 -etuoikeusartisti;
Erityispalkinto Festival 10 Sentidos Valenciassa hänen soolotanssistaan Volitant;
Hän sai myös Unkarin ansioituneen ristin Kultaisen Ristin.
2015
Paras tanssiesitys palkinto Unkarin nykytanssin kategoriassa Unkarin tanssiliitolta;
sija Krakovassa 3….2….1….Koreografiakilpailussa teoksellaan Tachyon;
sija Solo&Duo Cologne Dance Festivalilla Parhaasta soolotanssista suorituksellaan Don’t Fuss!
2009
Yleisöpalkinto, XII. Miniatures International Choreography Competition, Beograd, Serbia.
2004-2005
Viktor Fülöp -stipendi myönnettiin kahdesti
2003
Lupaavin opiskelija – Kansallinen tanssiliitto 

Hacukaland

Tanssi ja koreografia: Rita Góbi
Musiikki: Samu Csernák
Puvustus: Fruzsina Nagy
Lavastus: Ottó Szabó
Dramaturgi: Tamás Somogyi
Valosuunnittelu: Eliška Kociánová
Valoteknikko: Béla Kovács

Yhteistuotantokumppani: BábSzínTér
Yhteistyökumppani: Műhely Foundation

 Katso esityksestä lisää tästä