Valikko Sulje

Musiikkityöpaja

Lauluntekijä, esiintyjä, kirjoittaja, FM Tomi Pulkkisen laulupajassa oppilaat pääsevät tekemään oman kappaleen. Lähtökohta on kielessä, sen rytmissä, ilossa ja soinnissa. Tarkoituksena on innostaa luovuuteen kielen kautta. Olennaista on, että paja sopii kaikille; suomea vasta oppivatkin voivat kokea onnistumisen tunteita saadessaan olla mukana omalla panoksellaan. Laulun aihe voi ja saa rönsytä, mutta lähtökohtana ovat tutut paikat ja tapahtumat. Näin paja tukee oman kotiseudun arvostusta ja on siis otollinen myös osana integraatiota muualta tulleille. Lähiympäristö yhdistää, mielikuvituksen ja luovuuden keinoin. Laulut paikoista ovat Tomi Pulkkiselle tuttu teema, hän on kirjoittanut ja julkaissut lukuisia lauluja mm. Espoon, Helsingin ja Vantaan historiasta ja eri alueista. Tomi Pulkkisen tuotantoon kuuluu mm. viisi omasta tuotannosta koostuvaa kokopitkää levyä, lukuisia musiikkiteatterikäsikirjoituksia, runokokoelma ja runsaasti suomennoksia. Viimeisimpänä työnä on valmistunut suomennosvalikoima lordi Byronin runoista jälkiesseineen. Tomi Pulkkinen on työskennellyt erikoisessa ammatissa Suomen ensimmäisenä kirjastojen kuukausipalkkaisena trubaduurina. PerformanceSirkus-teatterissa hän on työskennellyt monipuolisissa tehtävissä jo vuosia. Koulutukseltaan Tomi Pulkkinen on filosofian maisteri Helsingin yliopistosta pääaineinaan kotimainen kirjallisuus ja suomen kieli. Kesto: 90 minuuttia, mutta joustonvaraa on tarpeen mukaan.

”Pääkaupungin jännittävät vaiheet heräävät eloon laulun, rytmin, leikin, roolien, tarinankerronnan keinoin.
Tapaamme Helsingin perustaneen kuningas Kustaa Vaasan, ryhdymme postitalonpojiksi, purjehdimme Suomenlahdella kaukaisten aikojen kauppiaiden kanssa.
Tuokio on ennen muuta interaktiivinen ja keskusteleva. Tule mukaan, mielikuvituksessa ja yhteistyössä on voimaa!
Esiintyjät
Tomi Pulkkinen: laulu, kitara
Joel Jaakkola: perkussiot”