Valikko Sulje

PERFORMANCESIRKUS TÄYTTÄÄ 25-VUOTTA

1.4.2021 Kaapelitehtaalla toimiva PerformanceSirkus viettää 25-vuotissyntymäpäiväänsä. Juhlavuoden kunniaksi luvassa on uusia esityksiä, osallistavia taidetyöpajoja, vierailuesityksiä ympäri Suomen, monipuolisesti erilaisia projekteja ja yhteistyökuvioita. Vaikka vuosi 2021 ei alkanut suunnitelmien mukaisesti ja esityksiä jouduttiin perumaan jo alkuvuodesta, on juhlavuodelle paljon ideoita ja suunnitelmia vielä tiedossa.

PerformanceSirkus perustettiin vuonna 1996 Teatteritaiteen maisteri Vesa-Petteri Asikaisen toimesta ja jo lähes 25 vuoden ajan vapaa ammattiteatteriryhmä on toteuttanut ainutlaatuista, monitaiteellista teatteritoimintaa tanssiteatterin, draamateatterin, sirkusteatterin, lastenteatterin ja sirkusesitysten muodossa. Ammattiteatteriryhmän esityksiä on voinut nähdä kulttuuritaloissa, päiväkodeissa, festivaaleilla, kaupunkitapahtumissa ja erilaisissa juhlatilaisuuksissa. PerformanceSirkuksen tavoitteena on ollut esiintyä kenelle tahansa, missä tahansa ja teatteriryhmän vahvuutena on ollutkin sekä aikuisille että lapsille toteutettavat ohjelma- ja esityskokonaisuudet. Kuten kenellä tahansa pitkään toimineella vapaalla ammattiteatteriryhmällä, vuosiin on mahtunut myös haasteita ja oppimisia mutta ennen kaikkea matkaa ovat siivittäneet ainutlaatuiset kohtaamiset ja rikastuttavat elämykset.

Matka on siis ollut pitkä ja antoisa ja onneksemme myös vuodelle 2021 on paljon suunnitelmia. Tulevien esitysten tarkkoja päivämääriä on tässä vaiheessa haastavaa kertoa poikkeustilanteen vuoksi, mutta esitysten tarkat päivämäärät ilmoitetaan PerformanceSirkuksen nettisivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa niin nopeasti kuin mahdollista.

PerformanceSirkuksen esityksiä, tapahtumia ja projekteja 2021

Tomi Pulkkinen trio: Lähteeni- Tomi Pulkkinen trion lauluja Runebergin runoihin

Särkyneiden sydänten satama – monitaiteellinen monologiesitys

PerformanceSirkuksen 25-vuotisjuhla

Runoja- ja lauluja rakkaudesta – PerformanceSirkus juhlistaa 25-vuotista taivaltaan rakkauden sanomalla

White Paper Suited Man – yhteistyössä Unkarilaisen Rita Góbi Dance Companyn kanssa

Cornelis Vreeswijk -ilta – kunnianosoitus trubaduurille, lauluntekijälle ja runoilijalle

Taidetyöpaja- ja esityshankkeet erityisryhmille, ikääntyneille ja nuorille